Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Υβριδικών Ηλιακών Συστημάτων Ενέργειας

Πλεονεκτήματα  Υβριδικών Φωτοβολταικών Συστημάτων Ενέργειας

Κάθε φορά που επιλέγουμε φωτοβολταικο σύστημα ηλιακής ενέργειας, εξετάζουμε μόνο δύο επιλογές. Το πρώτο είναι εντός δικτύου και το δεύτερο είναι το σύστημα ηλιακής ενέργειας εκτός δικτύου. Και τα δύο αυτά συστήματα είναι χρήσιμα για εσάς σε περιόδους που έχετε άφθονο ηλιακό φως. Μόλις ο ήλιος είναι λιγότερο φωτεινός, τη νύχτα ή τις εποχές με βροχές, αυτά τα συστήματα δεν είναι χρήσιμα και θα χρειαστείτε άλλες επιλογές ενέργειας.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα ηλιακής ενέργειας. Γενικά, τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα είναι τα συστήματα που συνδυάζουν δύο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική. Στη συνέχεια, η ενέργεια παράγεται μέσω της ηλιακής ενέργειας τις ηλιόλουστες μέρες και όταν υπάρχει περιορισμένη ηλιοφάνεια αλλά υπάρχει άνεμος, μπορεί να παραχθεί ενέργεια μέσω αυτής. Ωστόσο, πρόσφατα τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα ηλιακής ενέργειας άλλαξαν τη διαμόρφωση τους. Τώρα, είναι συχνά συστήματα ηλιακής ενέργειας που συνδέονται με μπαταρίες για να αποθηκεύουν την ενέργεια που παράγεται.

Τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα ηλιακής ενέργειας έχουν διάφορα πλεονεκτήματα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.

αυτονομο υβριδικο φωτοβολταικο συστημα με δεη

1. Συνεχής τροφοδοσία – Τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα παρέχουν ισχύ συνεχώς, χωρίς καμία διακοπή, καθώς οι μπαταρίες που συνδέονται με αυτά αποθηκεύουν την ενέργεια. Έτσι, όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, οι μπαταρίες λειτουργούν ως μετατροπέας για να σας παρέχουν εφεδρικό. Αυτό συμβαίνει επίσης το βράδυ ή τη νύχτα όταν δεν υπάρχει ήλιος και δεν παράγεται ενέργεια. Οι μπαταρίες παρέχουν το εφεδρικό και η ζωή συνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή.

2. Χρησιμοποιήστε τις ανανεώσιμες πηγές με τον καλύτερο τρόπο – Επειδή οι μπαταρίες είναι συνδεδεμένες στο σύστημα για την αποθήκευση της ενέργειας, δεν υπάρχει σπατάλη της περίσσειας ενέργειας που παράγεται σε φωτεινές ηλιόλουστες μέρες. Έτσι, αυτά τα συστήματα κάνουν χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας με τον καλύτερο τρόπο, αποθηκεύοντας ενέργεια σε μια καλή μέρα και αξιοποιούν την αποθηκευμένη ενέργεια σε μια κακή μέρα. Η ισορροπία διατηρείται.

3. Χαμηλό κόστος συντήρησης – Το κόστος συντήρησης των υβριδικών συστημάτων ηλιακής ενέργειας είναι χαμηλό σε σύγκριση με τις παραδοσιακές γεννήτριες που χρησιμοποιούν ντίζελ ως καύσιμο. Δεν χρησιμοποιούνται καύσιμα και δεν χρειάζονται συχνό σέρβις.

4. Υψηλή απόδοση – Τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα ηλιακής ενέργειας λειτουργούν πιο αποτελεσματικά από τις παραδοσιακές σας γεννήτριες που σπαταλούν το καύσιμο υπό ορισμένες συνθήκες. Τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα λειτουργούν αποτελεσματικά σε όλους τους τύπους συνθηκών χωρίς σπατάλη καυσίμου.

5. Διαχείριση φορτίου – Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές γεννήτριες, οι οποίες παρέχουν υψηλή ισχύ μόλις ενεργοποιηθούν, τα περισσότερα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα ηλιακής ενέργειας διαχειρίζονται ανάλογα το φορτίο. Ένα υβριδικό ηλιακό σύστημα μπορεί να διαθέτει τεχνολογία που προσαρμόζει την παροχή ενέργειας ανάλογα με τις συσκευές με τις οποίες είναι συνδεδεμένα, είτε πρόκειται για κλιματιστικό που απαιτεί υψηλή ισχύ είτε για ανεμιστήρα που απαιτεί λιγότερη ενέργεια.

Όπως όλα τα πράγματα, τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα ηλιακής ενέργειας έχουν επίσης λίγα σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε. Ας τους ρίξουμε μια ματιά:

1. Απαιτιτική διαδικασία ελέγχου – Με διαφορετικούς τύπους πηγών ενέργειας σε χρήση, τα συστήματα απαιτούν κάποια γνώση. Η λειτουργία διαφορετικών πηγών ενέργειας, η αλληλεπίδραση και ο συντονισμός τους πρέπει να ελέγχονται και μπορεί να γίνει περίπλοκη.

2.  Κόστος εγκατάστασης παμω από τον μέσο όρο – Αν και το κόστος συντήρησης είναι χαμηλό, η αρχική επένδυση για την εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων ηλιακής ενέργειας είναι σχετικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα φωτοβολταικα συστήματα.

3. Λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας – Οι μπαταρίες που είναι συνδεδεμένες στο σύστημα ενδέχεται να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, καθώς συχνά εκτίθενται σε φυσικά στοιχεία όπως ζέστη, βροχή κ.λπ.

Με αυτά τα πλεονεκτήματα  τα υβριδικά φωτοβολταικα συστήματα ηλιακής ενέργειας γίνονται δημοφιλή σε όλο τον κόσμο και εγκαθίστανται για σπίτια και γραφεία. Έτσι, είναι μια καλή εκτίμηση.

Give a Reply

Πληροφορίες Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Υβριδικών Ηλιακών Συστημάτων Ενέργειας - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Υβριδικών Ηλιακών Συστημάτων Ενέργειας - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr