Ρυθμιστές Φόρτισης

Ρυθμιστές Φόρτισης -ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

Ρυθμιστές Φόρτισης: Τι κάνει ένας ρυθμιστής φόρτισης,  ηλιακός ελεγκτής φόρτισης στο φωτοβολταικό σύστημα ισχύος

Ένας ηλιακός ελεγκτής ( ρυθμιστής φόρτισης) διαχειρίζεται την ισχύ που εισέρχεται σε μια συστοιχία μπαταριών Εξασφαλίζει ότι οι μπαταρίες βαθιάς κυκλοφορίας δεν υπερφορτίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι η ισχύς δεν τρέχει προς τα πίσω στους ηλιακούς συλλέκτες κατά τη διάρκεια της νύχτας και αποβάλλει τις μπαταρίες. Ορισμένοι ελεγκτές φόρτισης είναι διαθέσιμοι με πρόσθετες δυνατότητες, όπως φωτισμό και έλεγχο φορτίου, αλλά η διαχείριση της ενέργειας είναι η κύρια εργασία του.

Ρυθμιστές Φόρτισης:

12V Φ/Β Σύστημα-Α Economy 0.75KWH – 0.90 KWH/220AC - Ρυθμιστή φόρτισης Eco Solar Charger 10A PWMΈνας ηλιακός ελεγκτής φορτίου διατίθεται σε δύο διαφορετικές τεχνολογίες, PWM και MPPT. Ο τρόπος με τον οποίο εκτελούνται σε ένα σύστημα είναι πολύ διαφορετικός μεταξύ τους. Ένας ελεγκτής χρέωσης MPPT είναι ακριβότερος από έναν ελεγκτή φόρτισης PWM και συχνά αξίζει να πληρώσει τα επιπλέον χρήματα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ – ρυθμιστής φόρτισης PWM
Ένας ηλιακός ελεγκτής PWMσημαίνει “Ρύθμιση Πλάτος Παλμών”. Αυτά λειτουργούν με απευθείας σύνδεση από την ηλιακή συστοιχία στην τράπεζα μπαταριών. Κατά τη χύδην φόρτιση, όταν υπάρχει συνεχής σύνδεση από τη συστοιχία προς την τράπεζα μπαταρίας, η τάση εξόδου συστοιχίας «τραβιέται προς τα κάτω» στην τάση της μπαταρίας. Καθώς η μπαταρία φορτίζεται, η τάση της μπαταρίας αυξάνεται, έτσι αυξάνεται και η τάση εξόδου του ηλιακού πλαισίου, χρησιμοποιώντας περισσότερο από την ηλιακή ενέργεια καθώς φορτίζεται. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε την ονομαστική τάση της ηλιακής συστοιχίας με την τάση της τράπεζας μπαταρίας. * Σημειώστε ότι όταν αναφερόμαστε σε ηλιακό πάνελ 12V, αυτό σημαίνει ένα πάνελ που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με μια μπαταρία 12V. Η πραγματική τάση ενός ηλιακού πίνακα 12V, όταν συνδέεται με ένα φορτίο, είναι κοντά στα 18 Vmp (Volts στη μέγιστη ισχύ). Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτείται μια πηγή υψηλότερης τάσης για τη φόρτιση μιας μπαταρίας. Εάν η μπαταρία και ο ηλιακός πίνακας ξεκίνησαν με την ίδια τάση, η μπαταρία δεν θα φορτίζεται.

Ένα ηλιακό πάνελ 12V μπορεί να φορτίσει μια μπαταρία 12V. Ένα 24V ηλιακό πάνελ ή μια ηλιακή συστοιχία (δύο πάνελ 12V ενσύρματες σε σειρά) απαιτείται για τράπεζα μπαταριών 24V και 48V πίνακα για 48v τράπεζα. Αν προσπαθήσετε να φορτίσετε μια μπαταρία 12V με ηλιακό πάνελ 24V, θα πετάξετε πάνω από το ήμισυ της ισχύος του πίνακα. Εάν προσπαθήσετε να φορτίσετε μια τράπεζα μπαταριών 24V με ηλιακό πάνελ 12V, θα πετάξετε το 100% του δυναμικού του πίνακα και ίσως εξαντλήσει και την μπαταρία.

Συστήματα ελεγκτή φόρτισης PWM

MPPT ΗΛΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ
Ένας ηλιακός ελεγκτής φορτίου MPPT σημαίνει “Μέγιστη παρακολούθηση ισχύος”. Θα μετρήσει την τάση Vmp του πίνακα και θα μετατρέψει τη φωτοβολταϊκή τάση στην τάση της μπαταρίας. Επειδή η ισχύς στον ελεγκτή φόρτισης ισούται με την ισχύ εξόδου από τον ελεγκτή φόρτισης, όταν η τάση πέσει ώστε να ταιριάζει με την τράπεζα μπαταρίας, το ρεύμα αυξάνεται, έτσι χρησιμοποιείτε περισσότερη διαθέσιμη ισχύ από τον πίνακα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλιακή συστοιχία υψηλότερης τάσης από την μπαταρία, όπως τα ηλιακά πάνελ 60 ονομαστικών κυψελών 20V που είναι πιο εύκολα διαθέσιμα. Με ένα ηλιακό πάνελ 20V μπορείτε να φορτίσετε μια τράπεζα μπαταριών 12V ή δύο σε σειρά να φορτίσετε μέχρι μια τράπεζα μπαταριών 24V και τρία σε σειρά να φορτίσετε μέχρι μια τράπεζα μπαταριών 48V. Αυτό ανοίγει ένα ευρύ φάσμα ηλιακών συλλεκτών που μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για το ηλιακό σας σύστημα εκτός δικτύου.

Συστήματα ελεγκτών φορτίου MPPT

Παρακολουθήστε το βίντεο σχετικά με το τι είναι ένας ελεγκτής ηλιακής φόρτισης και πώς να το διαχωρίσετε για ένα

Πληροφορίες Ρυθμιστές Φόρτισης - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,πληροφοριεσ φωτοβολταικο ρυθμιστέσ φόρτισησ τι ειναι ενασ ελεγκτησ ηλιακησ φορτισησ. φωτοβολταικα blog. ρυθμιστέσ φόρτισησ pwm, mppt. πωσ λειτοργούν, πληροφοριεσ φωτοβολταικο

Πληροφορίες Ρυθμιστές Φόρτισης - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες πληροφοριεσ φωτοβολταικο ρυθμιστέσ φόρτισησ τι ειναι ενασ ελεγκτησ ηλιακησ φορτισησ. φωτοβολταικα blog. ρυθμιστέσ φόρτισησ pwm, mppt. πωσ λειτοργούν, πληροφοριεσ φωτοβολταικο