Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αιολική ενέργεια

Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αιολική ενέργεια

Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αιολική ενέργεια

Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αιολική ενέργεια :

Η παγκόσμια αιολική ενέργεια αυξήθηκε κατά 17% πέρυσι, ξεπερνώντας την πυρηνική ενέργεια για πρώτη φορά, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ένωση Αιολικής Ενέργειας τον Φεβρουάριο. Αυτός ο εξαιρετικά υψηλός ρυθμός ανάπτυξης κάνει τους ανθρώπους να πρέπει να δώσουν προσοχή στο είδος της ελκυστικότητας που έχει αυτή η αιολική ενέργεια, η οποία έχει κάνει τον παγκόσμιο αγώνα δρόμου να επενδύσει σε αναπτυξιακά περιβάλλοντα.

Αυτές οι πανύψηλες ανεμογεννήτριες φαίνονται και στη δυτική ακτή της Ταϊβάν. Ξέρετε πόσο μεγάλες και πόσο ψηλές είναι; Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από το εξωτερικό, η περιστρεφόμενη διάμετρος των μεγάλων πτερυγίων ανεμογεννητριών (δηλαδή η εμβέλεια που σαρώνουν τα μπροστινά πτερύγια του ανεμιστήρα) ήταν κατά μέσο όρο σχεδόν 100 μέτρα το 2014, που ήταν 108% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από 15 χρόνια το 1999. ήταν μόνο λιγότερο από 50 μέτρα εκείνη την εποχή.

Και τι αντιπροσωπεύει η περιστρεφόμενη διάμετρος των σχεδόν 100 μέτρων; Αυτό είναι μακρύτερο από ένα Boeing 747 (74 μέτρα) και είναι ήδη μακρύτερο από τον παθιασμένο πυρσό (93 μέτρα) που κρατά το Άγαλμα της Ελευθερίας. Και αυτό δεν περιλαμβάνει τον μακρύ, ψηλό πυλώνα που μοιάζει με καμινάδα. Αν προστεθεί και ο πύργος, η ανεμογεννήτρια των 8 μεγαβάτ (8 MW) που λανσάρισε η Vestas, Δανός κατασκευαστής συστημάτων ανεμογεννητριών, έχει συνολικό ύψος 220 μέτρα, που είναι κοντά στον Πύργο του Άιφελ!
Επιπλέον, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα από τα Sandia National Laboratories, μια αμερικανική ερευνητική μονάδα, μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες να δούμε λεπίδες μήκους άνω των 200 μέτρων στο μέλλον, συν το ύψος των πύργων άνω των 500 μέτρων ( Το ύψος του κτιρίου Taipei 101 είναι 502,8 μέτρα), με δυνατότητα παραγωγής ενέργειας πλήρους φορτίου 50 εκατομμυρίων Watt (50 MW).Μια μονάδα μπορεί να τροφοδοτήσει περισσότερα από 30.000 συνηθισμένα νοικοκυριά. Πρέπει να πούμε ότι είναι εκπληκτικό!

1. Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τη δύναμη του ανέμου για να κάνουν πράγματα για περισσότερα από 4.000 χρόνια. Οι ανεμόμυλοι που γνωρίζουμε από το παρελθόν χρησιμοποιούνται για να πολτοποιήσουν το ρύζι ή να αντλήσουν νερό. Τώρα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τη δημιουργία ολοένα και πιο χρήσιμης αξίας.

Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αιολική ενέργεια

2. Οι σύγχρονες μεγάλες ανεμογεννήτριες δεν είναι απλές, όπως ακριβώς ένα αυτοκίνητο, είναι πολύ περίπλοκες. Περιλαμβάνει υποσυστήματα όπως σύστημα λεπίδων, σύστημα μετάδοσης, σύστημα ισχύος, σύστημα ελέγχου κ.λπ., τα οποία μπορούν να παράγουν σταθερή και αποδοτική παραγωγή ενέργειας μόνο μετά από ενσωμάτωση και αντιστοίχιση.Ο συνολικός αριθμός εσωτερικών εξαρτημάτων υπερβαίνει τα 8.000.

3. Παγκόσμια τρελή αιολική ενέργεια. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους (2015), η παγκόσμια χωρητικότητα εγκατάστασης αιολικής ενέργειας έφτασε τα 432 δισεκατομμύρια Watt (432 GW), μια αύξηση κατά 63 δισεκατομμύρια Watt (63 GW) το προηγούμενο έτος. Αυτό ισοδυναμεί με 31.500 φορές την ισχύ μιας μονάδας των 2 μεγαβάτ (2 MW) που παρατηρείται συνήθως στην Ταϊβάν σήμερα και ισοδυναμεί με περίπου 11 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Ταϊτσούνγκ (5,8 γιγαβάτ (5,8 GW) ο καθένας). Μπορείτε να φανταστείτε το εντυπωσιακό θέαμα περισσότερων από 30.000 ανεμογεννητριών τοποθετημένων μαζί. Επιπλέον, φανταστείτε περαιτέρω, εάν αυτές οι μονάδες αντικατασταθούν από 11 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, οι οποίοι θα εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα μαζί. Μαγειρεμένα καλά και κακά, μπορεί κανείς να φανταστεί.
4. Η τεχνολογία παραγωγής αιολικής ενέργειας είναι σχετικά ώριμη και έχει γίνει σταθερή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές χώρες. Το 2015, η αιολική ενέργεια της Δανίας αντιπροσώπευε το 42% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Μέσω της λειτουργίας διασύνδεσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι δυνατή η μεταξύ τους επικοινωνία και η διεξαγωγή εμπορίας αιολικής ενέργειας. Η Δανία σημείωσε ρεκόρ στις 8 Μαρτίου 2016. Για 24 συνεχόμενες ώρες, η εγχώρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι η αιολική ενέργεια και το 40% της επιπλέον ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να πωληθεί στη γειτονική Γερμανία, Σουηδία και Νορβηγία.5. Η Ταϊβάν είναι πλούσια σε αιολικούς πόρους. Ένα από τα κορυφαία αιολικά πάρκα στον κόσμο (όσο υψηλότερη είναι η μέση ταχύτητα ανέμου, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική παραγωγή ενέργειας) βρίσκεται στο Στενό της Ταϊβάν. Υπολογίζεται συντηρητικά ότι περίπου 30 γιγαβάτ (30 GW) Μπορεί να αναπτυχθεί υπεράκτια αιολική ενέργεια, η οποία ισοδυναμεί με 23 Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής (1,26 δισεκατομμύρια watt (1,26 GW)), ή πέντε θερμοηλεκτρικοί σταθμοί Taichung. Εάν μπορεί να αντικατασταθεί, όχι μόνο θα μειώσει μεγάλη ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά θα εξαλείψει και τους κινδύνους χρήσης της πυρηνικής ενέργειας και αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων.

6. Πόση αιολική ενέργεια είναι εγκατεστημένη στην Ταϊβάν; Υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 320 μεγάλες ανεμογεννήτριες με συνδυασμένη παραγωγική ικανότητα άνω των 640 γιγαβάτ (640 MW), αλλά λιγότερο από το 1% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Το τρέχον σχέδιο είναι να επιτευχθεί ο στόχος για περισσότερες από 1.000 ανεμογεννήτριες χωρητικότητας 5,2 γιγαβάτ (5,2 GW) έως το 2030. Η κυβέρνηση και οι κατασκευαστές προωθούν ενεργά την ανάπτυξη και αναμένεται να δούμε μια ακμάζουσα βιομηχανία αιολικής ενέργειας στην Ταϊβάν τα επόμενα δέκα χρόνια.

7. Η αιολική ενέργεια δεν είναι ακριβή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας! Το 2009, η αιολική ενέργεια στην ξηρά ήταν ήδη πολύ φθηνή, με μέσο όρο περίπου 2,2 NT$ ανά κιλοβατώρα. Μέχρι το 2015, ο μέσος όρος kWh ηλεκτρικής ενέργειας ήταν πιο κοντά στα 1,50 NT$, που είναι ήδη πολύ κοντά στο τρέχον κόστος παραγωγής θερμικής ενέργειας. Εάν ληφθούν υπόψη τα οφέλη της μείωσης του άνθρακα από την αιολική ενέργεια, είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστική από τη θερμική ενέργεια.

Τόσες πολλές εξαιρετικές πληροφορίες. Αλλά στην πραγματικότητα, η αιολική ενέργεια εξακολουθεί να έχει κάποιες ανησυχίες. Ας προχωρήσουμε:

8. Η αιολική ενέργεια είναι ασταθής και ανεξέλεγκτη. Στην Ταϊβάν, όταν δεν φυσάει άνεμος το καλοκαίρι, όσο ψηλός ή μεγάλος κι αν είναι, δεν υπάρχει τρόπος να τον γυρίσεις για να παράγει ηλεκτρισμό.Αυτή την περίοδο νιώθεις λίγο ηρωικός και άχρηστος! Κατά ειρωνικό τρόπο, κάτω από τους ισχυρούς ανέμους που έφερε ο βορειοανατολικός μουσώνας, η ζήτηση για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι σχετικά μικρή αυτή τη στιγμή, αλλά παρέχει πολύ μεγάλη ποσότητα παραγωγής ενέργειας. Πολύ ανήμπορος, ο άνεμος της φύσης δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτός είναι ο πρώτος θανάσιμος τραυματισμός της αιολικής ενέργειας.

9. Είναι καλύτερος ο περισσότερος αέρας; Στην πραγματικότητα, δεν φυσάει πολύ. Όταν ο άνεμος είναι δυνατός, η ισχύς δεν πρέπει να υποτιμάται. Απλά η προσπάθεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον εξοπλισμό. Έτσι μπορείτε να δείτε ότι όταν ο άνεμος είναι δυνατός ή τυφώνας, η ταχύτητα συνήθως ξεπερνά τα 25 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, και αυτοί οι μεγάλοι οπαδοί δεν τολμούν να στρίψουν και να μείνουν ακίνητοι. Αν πραγματικά ενθουσιαστείτε, δεν είναι αστείο.Πολλές ανεμογεννήτριες που έχουν καταρρεύσει έχουν επίσης αποδείξει ότι δεν υπάρχει καλό τέλος στην κίνηση κάτω από ισχυρούς ανέμους. Αυτό είναι το δεύτερο αφόρητα βαρύ μειονέκτημα.

10. Η αιολική ενέργεια αρρωσταίνει τους ανθρώπους; Έχω ακούσει ότι οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε ανεμογεννήτριες παρουσιάζουν ένα σύμπτωμα του συνδρόμου της ανεμογεννήτριας. Είτε αυτό οφείλεται στον δυνατό θόρυβο της λειτουργίας της ανεμογεννήτριας, στον θόρυβο χαμηλής συχνότητας που υπονοείται στη συνεχή περιστροφή (δεν ακούγεται αλλά γίνεται αισθητό από τα νεύρα), στο βουητό της διάτμησης του ανέμου ή στις συνεχώς περιστρεφόμενες σκιές λόγω των ακτίνων του ήλιου, για τους κοντινούς επιβάτες έχουν λίγο πολύ αντίκτυπο. Αν και οι κανονισμοί σε διάφορες χώρες περιορίζουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ένα σταθερό εύρος ή συνθήκες, ακόμη και αυτό φαίνεται να είναι πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους. Αυτό το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ασαφές, και οι δύο πλευρές έχουν τις δικές τους απόψεις.

Give a Reply

Πληροφορίες Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αιολική ενέργεια - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αιολική ενέργεια - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr