Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ χρηματοδοτεί φωτοβολταϊκά παράθυρα «quantum dot»

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ χρηματοδοτεί φωτοβολταϊκά παράθυρα «quantum dot»

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ χρηματοδοτεί φωτοβολταϊκά παράθυρα «quantum dot»

φωτοβολταϊκά παράθυρα, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία
φωτοβολταϊκά παράθυρα, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Η UbiQD, μια εταιρεία ανάπτυξης νανοτεχνολογίας με έδρα το Νέο Μεξικό, δημιούργησε νέα διαφανή ηλιακά παράθυρα.

Η UbiQD, μια εταιρεία νανοτεχνολογίας, αποκάλυψε ότι η ηλιακή τεχνολογία της κβαντικής κουκκίδας «quantum dot» θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ερευνητικό έργο καινοτομίας για μικρές επιχειρήσεις με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η σύμβαση προβλέπει χρηματοδότηση για δύο εγκαταστάσεις με περισσότερα από 20 φωτοβολταϊκά παράθυρα και πρόσθετα κεφάλαια ανάπτυξης για το προϊόν.

«Παρατηρείται ευραία υποστήριξη σε πρωτοβουλίες ανανεώσιμης ενέργειας στο δομημένο περιβάλλον αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο CEO Hunter McDaniel. «Το διευρυμένο συμβόλαιό μας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή, καθώς αναπτυσσόμαστε εν μέσω των νέων φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις ηλιακής ενέργειας».

Η εταιρεία χρησιμοποιεί φωτοπαραγωγό κβαντική μπογιά για τη συγκέντρωση της ηλιακής ενέργειας και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας διατηρώντας παράλληλα τη διαφάνεια. Οι κβαντικές κουκκίδες είναι φωτογενή σωματίδια τόσο μικρά που θα χρειάζονταν 100.000 από αυτά για να καλύπτουν ένα νύχι, είπε η UbiQD. Η εταιρεία είπε ότι η τεχνολογία έχει εφαρμογές σε τοπικά μικροδίκτυα DC και λύσεις έξυπνων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης με αισθητήρες ελέγχου περιβάλλοντος.

Τα εμπορικά κτίρια αντιπροσωπεύουν το 36% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ με κόστος άνω των 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Επιπλέον, τα παράθυρα αντιπροσωπεύουν το 30% της ενέργειας θέρμανσης και ψύξης ενός εμπορικού κτιρίου, κοστίζοντας στους ιδιοκτήτες κτιρίων των ΗΠΑ περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Το κβαντικά φιμέ φωτοβολταϊκά παράθυρα της UbiQD, που ονομάζονται WENDOW, εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε μια σειρά από έργα επίδειξης, συμπεριλαμβανομένου ενός κτιρίου πανεπιστημιούπολης στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουάσιγκτον, το οποίο η εταιρεία είπε ότι είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση ηλιακών παραθύρων μέχρι σήμερα. Το WENDOW μπορεί να χρωματιστεί, επιτρέποντας πολύχρωμα σχέδια. Η πανεπιστημιακή εγκατάσταση διαθέτει ζωντανά κίτρινα και πορτοκαλί παράθυρα.

«Αυτή η τεχνολογία βοηθά το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουάσιγκτον να πλησιάσει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων ανανεώσιμης ενέργειας στην πανεπιστημιούπολη», δήλωσε ο Ντέιβιντ Πάτρικ, αντιπρόεδρος έρευνας. «Εντυπωσιάστηκα από το πόσο εύκολα τοποθετήθηκαν τα παράθυρα και μου άρεσε πόσο υπέροχα φαίνονται. Ελπίζω να δω περισσότερα έργα σαν αυτό στην πανεπιστημιούπολη στο εγγύς μέλλον.”

Ενώ τα φωτοβολταϊκά παράθυρα προσφέρουν λιγότερη απόδοση από ένα συμβατικό ηλιακό πάνελ, αντιπροσωπεύουν μια εναλλακτική λύση για την ανάμειξη φωτοβολταϊκών με το περιβάλλον κατασκευής.

Η UbiQD κατασκευάζει επίσης ημιδιαφανή πάνελ για θερμοκήπια που είναι ενσωματωμένα με φωτογενή σωματίδια που είναι αποτελεσματικά στη μετατροπή του φωτός στο επιθυμητό μήκος κύματος. Τα πάνελ UbiQD “UbiGro” λάμπουν ένα φάσμα χρωμάτων που είναι βελτιστοποιημένο για την ανάπτυξη των φυτών, απορροφώντας το UV και το μπλε φως και εκπέμποντας πορτοκαλί ή κόκκινο φως.

Σε πρόσφατες δοκιμές, το UbiGro οδήγησε σε 21% ώθηση στην ανθοφορία στα άνθη γερανιού, 14 έως 28% ώθηση στην ανάπτυξη της χειμερινής φράουλας και σε αύξηση της απόδοσης κατά 8% στην παραγωγή κάνναβης. Οι αυξημένες αποδόσεις των καλλιεργειών είναι ένα ευπρόσδεκτο σημάδι για οποιονδήποτε καλλιεργητή και οι δύο εταιρείες πρόκειται να προχωρήσουν σε αυτό το όφελος ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας παραγωγικά ηλιακά φωτοβολταϊκά στις μονάδες θερμοκηπίου.

Give a Reply

Πληροφορίες Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ χρηματοδοτεί φωτοβολταϊκά παράθυρα «quantum dot» - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ χρηματοδοτεί φωτοβολταϊκά παράθυρα «quantum dot» - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr