Η Panasonic ξεκινά να αναπτύσει μπαταρίες ψευδαργύρου

Η Panasonic ξεκινά να αναπτύσει μπαταρίες ψευδαργύρου

Η Panasonic ξεκινά να αναπτύσει μπαταρίες ψευδαργύρου

μπαταρίες ψευδαργύρου, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, νέα τεχνολογία
μπαταρίες ψευδαργύρου, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, νέα τεχνολογία

Η Panasonic επεκτείνει την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας μπαταριών ψευδαργύρου που χρησιμοποιεί επί του παρόντος για εξοπλισμό βαρηκοΐας. Είπε ότι οι νέες συσκευές, οι οποίες θα σχεδιαστούν για αποθήκευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα είναι ασφαλέστερες από τις αντίστοιχες ιόντων λιθίου, με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών Panasonic δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη μπαταρίας ψευδαργύρου (ZAFB) για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων ανανεώσιμης ενέργειας.

« Με βάση την τεχνολογία μπαταριών ψευδαργύρου που έχουμε αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας χαμηλού κόστους και υψηλής χωρητικότητας με νέο σχεδιασμό «ροής», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Οι μπαταρίες ψευδαργύρου της Panasonic χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε εξοπλισμό βαρηκοΐας.

«Παρέχουν ένα σταθερό επίπεδο ισχύος, διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του ακουστικού σας ανά πάσα στιγμή», ανέφερε η εταιρεία. «Οι μπαταρίες Zinc Air είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για ακουστικά βαρηκοΐας. Έχουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Οι μπαταρίες ίσου μεγέθους μπορούν να περιέχουν διπλάσια ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου».

Μπαταρίες ψευδαργύρου της Panasonic

Η Panasonic είπε ότι οι νέες συσκευές θα είναι ασφαλέστερες από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, καθώς ο ηλεκτρολύτης στον οποίο είναι εμποτισμένος ο ψευδάργυρος είναι υγρό με βάση το νερό και η πιθανότητα ανάφλεξης είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Μια ZAFB αποτελείται από δύο ηλεκτρόδια – μια άνοδο Zn και μια κάθοδο αέρα. Η άνοδος και η κάθοδος διαχωρίζονται από έναν διαχωριστή που επιτρέπει στα ιόντα να μεταφέρονται κατά μήκος του κυττάρου. Το υδατικό διάλυμα υδροξειδίου του καλίου (KOH) χρησιμοποιείται συνήθως ως ηλεκτρολύτης.

«Στις μπαταρίες με σχεδιασμό «ροής», η κυψέλη και η δεξαμενή είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, επομένως είναι δυνατό να αυξηθεί εύκολα η χωρητικότητα αυξάνοντας το μέγεθος της δεξαμενής», δήλωσε η Panasonic. Κατά τη φόρτιση, το οξείδιο του ψευδαργύρου (ZnO) μετατρέπεται χημικά σε ψευδάργυρο για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας. Στη φάση εκφόρτισης, όταν ο ψευδάργυρος επιστρέφει σε οξείδιο ψευδαργύρου με τη δράση του οξυγόνου που περιέχεται στον αέρα. Τα αποθηκευμένα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται, έτσι ώστε να μπορεί να εξαχθεί ηλεκτρισμός .»

Η εταιρεία είπε ότι το ερευνητικό έργο έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας. Δεν παρείχε πρόσθετες τεχνικές λεπτομέρειες.

Give a Reply

Πληροφορίες Η Panasonic ξεκινά να αναπτύσει μπαταρίες ψευδαργύρου - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Η Panasonic ξεκινά να αναπτύσει μπαταρίες ψευδαργύρου - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr