Η Tindo παρουσιάζει ηλιακό πάνελ 410 W με απόδοση 20,6%

Η Tindo παρουσιάζει ηλιακό πάνελ 410 W με απόδοση 20,6%

ηλιακό πάνελ, φωτοβολταϊκά, ηλιακά, νέα τεχνολογία
ηλιακό πάνελ, φωτοβολταϊκά, ηλιακά, νέα τεχνολογία

Η Tindo Solar Αυστραλίας παρουσίασε ένα νέο ηλιακό πάνελ σε M10 wafers για συστήματα στέγης κατοικιών και επιχειρήσεων. Η νέα προσθήκη στη σειρά Karra της εταιρείας έχει ονομαστική ισχύ 410 W, απόδοση μονάδας 20,6% και απόδοση κυψέλης 23,1%.

Η Tindo Solar, ο μοναδικός κατασκευαστής ηλιακών πάνελ της Αυστραλίας, κυκλοφόρησε τη μεγαλύτερη μονάδα οροφής. Το πάνελ 410 W Karra έχει πλέον πιστοποιηθεί προς πώληση.

Το ηλιακό πάνελ Karra 410 W είναι κατασκευασμένο με 108 μισοκομμένα μονοκρυσταλλικά κύτταρα που βασίζονται σε wafers M10 (182 mm). Λειτουργεί με μέγιστη τάση συστήματος 1.500 V και συντελεστή θερμοκρασίας -0,34% ανά βαθμό Κελσίου.

Το νέο ηλιακό πάνελ έχει διαστάσεις 1.731 mm x 1.149 mm x 40 mm και ζυγίζει 21,5 kg. Είναι κατασκευασμένο με πλήρως σκληρυμένο γυαλί και είναι τυλιγμένο σε μαύρο πλαίσιο από ανοδιωμένο κράμα αλουμινίου. Συνοδεύεται από 25 χρόνια εγγύηση προϊόντος και 25 χρόνια εγγύηση απόδοσης. Η τελική ισχύς εξόδου είναι εγγυημένη ότι δεν είναι μικρότερη από το 80% της ονομαστικής ισχύος εξόδου.

Tindo Solar

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tindo, Shayne Jaenisch, δήλωσε ότι το ηλιακό πάνελ 410 W Karra είχε σχεδιαστεί ειδικά για να εξυπηρετεί μια ολοένα και πιο εξελιγμένη αγορά ηλιακών οροφής. Η Tindo είπε ότι η πρώτη παραγγελία για τα πάνελ, τα οποία κατασκευάζονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αδελαΐδα, ήταν από έναν μεγάλο εταιρικό αγοραστή.

«Πριν από πέντε χρόνια, οι Αυστραλοί ήθελαν ηλιακή ενέργεια στις στέγες τους και εκπτώσεις στα τιμολόγια τροφοδοσίας», είπε. «Τώρα, η αγορά επικεντρώνεται περισσότερο σε ηλιακά φωτοβολταϊκά με μπαταρία, VPP (εικονικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής) και ένα τροφοδοτικό με την πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη έξοδο».

Ο Jaenisch είπε ότι ο πίνακας 410 W είχε δοκιμαστεί από την TUV SUD Korea. Οι μηχανικοί από τον οργανισμό πιστοποίησης επιβεβαίωσαν ότι παρήγαγε ισχύ με περίπου 21% απόδοση μονάδας και 23,1% απόδοση κυψέλης. Κατέγραψε αναλογία απώλειας κυττάρου προς μονάδα (CTM) μόλις 0,07%. Η μέση ενεργειακή απόδοση του κλάδου μιας ηλιακής μονάδας είναι μεταξύ 17% και 19%, και η μέση απώλεια CTM είναι 2% έως 3%.

«Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που στην Αυστραλία έχουμε τους μηχανικούς και τις τεχνικές δεξιότητες για να παράγουμε εμπορικά ένα από τα ηλιακά πάνελ με την υψηλότερη απόδοση στον κόσμο, εδώ στην Αδελαΐδα», δήλωσε ο Jaenisch. «Εάν η Αυστραλία πρόκειται να οδηγήσει τον κόσμο στην ενεργειακή μετάβαση, πρέπει να αναπτύξουμε μια κυρίαρχη ικανότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο Jaenisch είπε ότι η εταιρεία προσπάθησε να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση για ηθικά και βιώσιμα παραγόμενα δομοστοιχεία με το νέο πάνελ να συνοδεύεται από εγγύηση ανακύκλωσης στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Give a Reply

Πληροφορίες Η Tindo παρουσιάζει ηλιακό πάνελ 410 W με απόδοση 20,6% - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Η Tindo παρουσιάζει ηλιακό πάνελ 410 W με απόδοση 20,6% - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr