Η Trina Solar επιτυγχάνει απόδοση 24,24% με ηλιακή κυψέλη 210 mm n-type TOPCon

Η Trina Solar επιτυγχάνει απόδοση 24,24% με ηλιακή κυψέλη 210 mm n-type TOPCon

Η Trina Solar επιτυγχάνει απόδοση 24,24% με ηλιακή κυψέλη 210 mm n-type TOPCon

Trina Solar, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, κυψέλη, νέα τεχνολογία
Trina Solar, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, κυψέλη, νέα τεχνολογία

Η Trina Solar είπε ότι η TÜV Nord στη Γερμανία επιβεβαίωσε το ποσοστό απόδοσης της τελευταίας της ηλιακής κυψέλης.

Η κινεζική Trina Solar αποκάλυψε ότι έχει επιτύχει απόδοση μετατροπής ισχύος 24,24% για ένα ηλιακό στοιχείο TOPCon n-type που βασίζεται σε wafers 210 mm. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν από την TÜV Nord στη Γερμανία.

«Τον Μάρτιο, η Trina Solar έφερε τη μέγιστη απόδοση 25,5% για κυψέλες i-TOPCon 210 × 210 mm μεγάλης περιοχής, θέτοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για βιομηχανικές κυψέλες n-type μεγάλης περιοχής i-TOPCon, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Οι ερευνητές της Trina Solar στο State Key Laboratory of PV Science and Technology ανέπτυξαν τεχνολογίες ενθυλάκωσης πολλαπλών αγωγών και καινοτόμων τεχνολογιών ενθυλάκωσης, μαζί με μη καταστροφική τεχνολογία κοπής με λέιζερ για τη βελτίωση της απόδοσης της μονάδας. Με τη χρήση κυψελών i-TOPCon n-type μεγάλης περιοχής 210 mm , έφεραν τη μέγιστη απόδοση διαφράγματος 24,24% για μονάδες μεγάλης περιοχής 600 W+ με εμβαδόν 2.807 m 2 .

Ο κατασκευαστής είπε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται απόδοση διαφράγματος μονάδας άνω του 24% με βιομηχανικά κελιά i-TOPCon n-type μεγάλης περιοχής.

Στα μέσα Ιουλίου, η Trina πέτυχε απόδοση μετατροπής ισχύος 24,5% για ένα ηλιακό στοιχείο PERC p-type που βασίζεται σε wafers 210 mm . Αυτά τα αποτελέσματα, που επιβεβαιώθηκαν από το Κρατικό Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Φ/Β στην Κίνα, αντιπροσώπευαν ένα παγκόσμιο ρεκόρ για αυτόν τον τύπο κυψέλης, ισχυρίστηκε. Τον Αύγουστο του 2021, η κυψέλη εξακολουθούσε να έχει απόδοση 23,5% , που σημαίνει ότι είχε κερδίσει 1 ποσοστιαία μονάδα σε λιγότερο από 12 μήνες.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, η Helena Li, πρόεδρος της παγκόσμιας επιχείρησης κυψελών και μονάδων της εταιρείας, παρουσίασε τα σχέδια για την κυκλοφορία νέων ηλιακών μονάδων TOPCon. Ωστόσο, είπε ότι ολόκληρη η μετάβαση n-type αναβάλλεται τώρα. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να αυξήσει την ικανότητά της για νέα προϊόντα τύπου n από 500 MW σε 20 GW έως το τέλος του 2023.

Give a Reply

Πληροφορίες Η Trina Solar επιτυγχάνει απόδοση 24,24% με ηλιακή κυψέλη 210 mm n-type TOPCon - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Η Trina Solar επιτυγχάνει απόδοση 24,24% με ηλιακή κυψέλη 210 mm n-type TOPCon - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr