Μπαταρία Μετατροπέα. Τι είναι και πως να την διατηρήσετε.

Μπαταρία Μετατροπέα. Τι είναι και πως να την διατηρήσετε.

Μπαταρία Μετατροπέα. Τι είναι και πως να την διατηρήσετε.

 Μπαταρία Μετατροπέα. Τι είναι και πως να την διατηρήσετε :

Τι είναι η μπαταρία μετατροπέα; Πόσο διαρκεί η μπαταρία του μετατροπέα;

Η απάντηση είναι απλή: εξαρτάται από το πώς το αντιμετωπίζεις!

Εδώ, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε την μπαταρία του μετατροπέα σας, να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της και να διατηρήσετε τη σωστή λειτουργία της σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Σε αυτό το άρθρο, θα συνεργαστούμε μαζί σας για να εξετάσουμε και να μοιραστούμε αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει μια μπαταρία μετατροπέα.

Oι μπαταρίες inverter χρησιμοποιούνταν κυρίως σε εμπορικές εφαρμογές όπως οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας και η εφεδρική ισχύς στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σήμερα, βλέπουμε όλο και περισσότερα ιδιωτικά νοικοκυριά να χρησιμοποιούν αυτήν την βολική πηγή ενέργειας ως λύση σε διακοπές ρεύματος ή έλλειψη πρόσβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο. Ως κορυφαίος προμηθευτής μπαταριών μολύβδου οξέος στην Ινδία και σε πολλές άλλες χώρες, κατανοούμε τις ανάγκες των εγχώριων πελατών μας καλύτερα από τους περισσότερους. Επειδή η παροχή εθνικού δικτύου σε πολλές χώρες είναι συχνά απρόβλεπτη, οι απλοί άνθρωποι χρειάζονται ένα μακροχρόνιο, προσιτό προϊόν αποθήκευσης ενέργειας που δεν θα τους απογοητεύσει.

Μπαταρία Μετατροπέα. Τι είναι και πως να την διατηρήσετε.
Μπαταρία Μετατροπέα. Τι είναι και πως να την διατηρήσετε.

Μπαταρία Μετατροπέα :

Τι είναι μια οικιακή μπαταρία μετατροπέα;

Συνήθως, τα οικιακά συστήματα μετατροπέων UPS αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες DC για να παρέχουν βασική ισχύ για ώρες κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. Κατά τις περιόδους που η μπαταρία δεν χρησιμοποιείται όταν είναι διαθέσιμη η ισχύς, η μπαταρία φορτίζεται σταδιακά με χαμηλό ρεύμα μέσω ενός μετασχηματιστή.

Όταν διακοπεί η τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος, ο συνδυασμός μετατροπέα-μπαταρίας παρέχει τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος μέσα σε μικροδευτερόλεπτα για να εξασφαλίσει μια σχεδόν αδιάλειπτη μεταφορά από το δίκτυο στην αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας. Ένα ενσωματωμένο σύστημα προστασίας από υπερτάσεις προστατεύει από αιχμές που προκαλούνται από ξαφνικές υπερφορτώσεις ή ελλείψεις ρεύματος λόγω επαφών και σπινθήρων διακοπτών ή υπερτάσεις δικτύου και μπαταρίας. Η απόδοση της μπαταρίας inverter είναι περίπου 85-90%.

Πόσο μπορεί να αντέξει η μπαταρία του μετατροπέα;

Μεταξύ άλλων παραγόντων, η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας μετατροπέα εξαρτάται τελικά από το μέγεθος, την κατασκευή, την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει σε τακτική βάση, τη θερμοκρασία λειτουργίας της και την ηλικία της. Η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε ειλικρινά σε αυτή την ερώτηση είναι η εξής: Όσο και αν είναι η εγγύησή μας, θα διαρκέσει τόσο πολύ. Γνωρίζουμε από την εμπειρία και τα σχόλιά μας πόσο αξιόπιστες είναι οι μπαταρίες μετατροπέα μας για αμέτρητους ικανοποιημένους πελάτες. Από την άλλη πλευρά, εάν η ερώτηση είναι “Πόσο θα διαρκέσει η μπαταρία 150 AH μετά την αποφόρτιση;”, τότε η απάντηση είναι πιο απλή.

Μπορεί να επισκευαστεί η μπαταρία του μετατροπέα;

Αυτός ο συνδυασμός συνήθως δεν λειτουργεί καλά επειδή οι μπαταρίες που αγοράζονται από την τοπική αγορά τείνουν να είναι φθηνότερες μόνο και μόνο επειδή είναι χαμηλότερης ποιότητας. Η αγορά τοπικών μπαταριών μετατροπέα συχνά καταλήγει σε εσφαλμένη οικονομία, καθώς οι μπαταρίες μπορούν να καταστρέψουν τις επώνυμες τράπεζες μετατροπέων, να προκαλέσουν χαμηλή απόδοση ισχύος και ακόμη και να αποτελέσουν κίνδυνο για την ασφάλεια. Ενδέχεται να χρησιμοποιούν μόλυβδο κακής ποιότητας, ενεργό υλικό κατώτερης ποιότητας και οι προμηθευτές μπορεί να τα θεωρούν παρόμοια με επώνυμες μπαταρίες και εξακολουθούν να χρεώνουν σχεδόν την ίδια τιμή. Εάν η εσωτερική δομή καλωδίωσης είναι κακή, μπορεί να προκαλέσει φύσημα ή συνεχές φύσημα της ασφάλειας. Επίσης, ανεξάρτητα από τη χειροτεχνία, αυτές οι μπαταρίες συχνά απαιτούν πρόσθετη συντήρηση και πιο τακτικά γεμίσματα.

Πώς να διατηρήσετε μια μπαταρία μετατροπέα AGM βαθιάς βρόχου;

Λόγω της φύσης της κατασκευής τους, οι μπαταρίες μετατροπέα AGM βαθιού βρόχου απαιτούν πολύ λιγότερη συντήρηση από τις μπαταρίες με πλημμύρες για μπαταρίες μολύβδου-οξέος. Το AGM είναι ένας συντομευμένος όρος για το “απορροφητικό γυάλινο χαλάκι”, ένα ειδικά σχεδιασμένο γυάλινο χαλάκι που λειτουργεί ως σφουγγάρι για να απορροφά και να συγκρατεί το οξύ μεταξύ των πάνελ. Το πλεονέκτημα των μπαταριών AGM είναι ότι όλο το οξύ απορροφάται πλήρως στο μαξιλάρι, επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα διαρροής ηλεκτρολύτη. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι αυτή η δομή ανασυνδυάζει πραγματικά τα αέρια που παράγονται από την ηλεκτρόλυση του νερού όταν φορτίζεται η μπαταρία.

Give a Reply

Πληροφορίες Μπαταρία Μετατροπέα. Τι είναι και πως να την διατηρήσετε. - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Μπαταρία Μετατροπέα. Τι είναι και πως να την διατηρήσετε. - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr