Φωτοβολταικά – Τι είναι μια μπαταρία OPzV;

Φωτοβολταικά – Τι είναι μια μπαταρία OPzV;

Φωτοβολταικά – Τι είναι μια μπαταρία OPzV;

Φωτοβολταικά – Τι είναι μια μπαταρία OPzV; :

Τι είναι μια μπαταρία OPzV; Η σημασία της μπαταρίας OPzV:

Το OPzV σημαίνει Ortsfest (σταθερό) PanZerplatte (φύλλο σωλήνα) Verschlossen (κλειστό). Προφανώς πρόκειται για μια δομή μπαταρίας 2V σωληνοειδούς πλάκας παρόμοια με την μπαταρία OPzS, αλλά με βύσματα εξαερισμού ρυθμιζόμενα με βαλβίδες αντί για ανοιχτά βύσματα εξαερισμού. Ωστόσο, καμία μπαταρία μολύβδου-οξέος δεν είναι πραγματικά κλειστή, επομένως το V στο ακρωνύμιο θεωρείται συχνά ότι σημαίνει “Vented” αντί για Verschlossen. Με τον εξαερισμό, αυτό σημαίνει ότι έχει μια βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης που ανοίγει σε εσωτερική πίεση περίπου 70 έως 140 mbar.

Φωτοβολταικά - Τι είναι μια μπαταρία OPzV;
Φωτοβολταικά – Τι είναι μια μπαταρία OPzV;

Μπαταρίες OPzV και AGM

Στην πραγματικότητα, είναι μια μπαταρία VRLA με δομή σωληνωτού πάνελ, αλλά χρησιμοποιεί σταθερό ηλεκτρολύτη για να ανασυνδυάσει υδρογόνο και οξυγόνο. Σε αυτή την περίπτωση, το καπνισμένο πυρίτιο χρησιμοποιείται για την ακινητοποίηση του ηλεκτρολύτη για τη μετατροπή του υγρού ηλεκτρολύτη σε στερεό πήκτωμα.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με άλλες σειρές μπαταριών μολύβδου VRLA, οι οποίες χρησιμοποιούν ένα πολύ λεπτό στρώμα από ίνες γυαλιού για να απορροφούν το στυπόχαρτο που μοιάζει με οξύ και να το συγκρατούν έτσι. Αυτή η σειρά μπαταριών VRLA ονομάζεται AGM (Absorptive or Absorbed, Glass Mat). Αυτή η τεχνική υαλοπίνακα βασίζεται στην ομοιόμορφη πίεση στην επιφάνεια του χαλιού, διαφορετικά η διαδικασία σύνθεσης αερίου δεν θα λειτουργούσε.

Επομένως, δεν είναι κατάλληλο για σωληνοειδή θετική δομή πλάκας και χρησιμοποιείται μόνο σε μπαταρίες με επίπεδο σχέδιο θετικής πλάκας.

Δύο σημαντικά χαρακτηριστικά των μπαταριών OPzV είναι η σωληνοειδής δομή της πλάκας και ο σταθερός ηλεκτρολύτης (GEL). Η σωληνοειδής θετική πλάκα παρέχει στο PAM το πλεονέκτημα της πρόσθετης επαφής με οξύ μέσω του στρογγυλού και όχι του επίπεδου σχήματός του, όπως φαίνεται. 1 Μπορεί να φανεί ότι η πρόσθετη επιφάνεια επαφής είναι περίπου 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη επίπεδη πλάκα.

Διάρκεια μιας μπαταρίας OPzV :

Αυτή η καλύτερη χρήση έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, ενώ το γάντι αγκυρώνει σταθερά το ενεργό υλικό στους αγωγούς για να ελαχιστοποιήσει την αντίσταση της κυψέλης και να αποτρέψει την απόρριψη του PAM κατά τη λειτουργία βαθιάς βρόχου.
Η ακινητοποίηση του ηλεκτρολύτη στην μπαταρία OPzV έχει το διπλό πλεονέκτημα ότι επιτρέπει στην μπαταρία να λειτουργεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις χωρίς να χυθεί, και επίσης επιτρέπει στα αέρια που παράγονται από την ηλεκτρόλυση του νερού να ανασυνδυαστούν και να αποτρέψουν την απώλεια νερού. Σύκο. 2 είναι μια τυπική εγκατάσταση σε σταθερές εφαρμογές. Η δυνατότητα αποθήκευσης μπαταριών στο πλάι επιτρέπει ένα σύστημα ραφιών που εξοικονομεί χώρο και επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στους ακροδέκτες της μπαταρίας για επιθεωρήσεις συντήρησης.

Μειονεκτήματα των μπαταριών OPzV

Ωστόσο,  τα δύο πλεονεκτήματα έχουν επίσης κάποια μειονεκτήματα: η υψηλή διάρκεια ζωής σε βάθος πραγματοποιείται εις βάρος της υψηλής ταχύτητας εκφόρτισης ή της ικανότητας κρύου στρόφαλου, τα οποία είναι και τα δύο σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με τις πλάκες AGM . Ο ανασυνδυασμός αερίου είναι πολύ πιο αργός από την παραγωγή αερίου. Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία φόρτισης διαρκεί περισσότερο από μια βυθισμένη μπαταρία, συνήθως έως και 15 ώρες.

Είναι σαφές ότι ο σχεδιασμός των μπαταριών OPzV είναι ο καταλληλότερος για εφαρμογές όπου η συντήρηση της μπαταρίας είναι δύσκολη και απαιτεί συχνές, ίσως περιοδικές βαθιές εκφορτίσεις και μεγάλη διάρκεια ημερολογίου και γύρου. Λόγω της σχετικά χαμηλής απόδοσης CCA, η καμπύλη εκφόρτισης τραβάει συνήθως 0,2 C amp ή λιγότερο μέσα σε λίγες ώρες. Αν και για να είμαστε δίκαιοι, οι κυψέλες και οι μπαταρίες OPzV μπορούν να παρέχουν διακοπτόμενα, αρκετά υψηλά ρεύματα εκφόρτισης έως και 2 C amp κατά τη διάρκεια κανονικών κύκλων λειτουργίας.

Ο χρόνος φόρτισης είναι συνήθως 12 έως 15 ώρες για τη φόρτιση της μπαταρίας, περιορίζοντας την ποσότητα αερίου που μπορεί να παραχθεί κατά τη φόρτιση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω φόρτισης περιορισμένης τάσης, συνήθως 2,23 έως 2,45 βολτ ανά κυψέλη. Σύκο. Το σχήμα 5 δείχνει μια τυπική καμπύλη φόρτισης για μια μπαταρία OPzV. Αυτό μειώνει το ρεύμα που εισέρχεται στην μπαταρία, γεγονός που αυξάνει τον χρόνο φόρτισης. Είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας όταν εξετάζουμε διαφορετικές αγορές μπαταριών και τα λειτουργικά τους προφίλ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, οι πιο κατάλληλες εφαρμογές για μπαταρίες OPzV είναι κυρίως βαρέως τύπου και βιομηχανικές.

Give a Reply

Πληροφορίες Φωτοβολταικά – Τι είναι μια μπαταρία OPzV; - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταικά – Τι είναι μια μπαταρία OPzV; - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr