Η Arctech κυκλοφορεί solar tracker μονού άξονα

Η Arctech κυκλοφορεί solar tracker μονού άξονα

solar tracker, ήλιος, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, νέα τεχνολογία
solar tracker, ήλιος, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, νέα τεχνολογία

Η Arctech κυκλοφόρησε ένα solar tracker διπλής σειράς, μονού άξονα για χρήση σε διαφορετικά κλίματα και τοπογραφίες.

Η Arctech , ένας κινέζικος προμηθευτής φωτοβολταϊκών συστημάτων παρακολούθησης, ραφιών και ενσωματωμένων σε κτίρια (BIPV), δήλωσε ότι κυκλοφόρησε την τελευταία της λύση παρακολούθησης ηλιακής ενέργειας, τη SkyWings. Ο tracker διπλής σειράς έχει σχεδιαστεί με αμφίδρομες στροφές και μηχανισμό κίνησης πολλαπλών σημείων.

Είπε ότι το SkyWings συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των solar tracker διπλής σειράς και είναι συμβατό με κυματοειδές έδαφος, με υψηλή ακαμψία που ενεργοποιείται από μια σχεδίαση κίνησης πολλαπλών σημείων. Οι πατενταρισμένοι αμφίδρομοι στροφείς οδηγοί επιτρέπουν σε δύο σειρές να κινούνται συγχρονισμένα.

Η ανοχή κυματισμού των παρακείμενων σειρών έχει αυξηθεί στο 15% τόσο προς ανατολή/δύση όσο και προς βορρά/νότο. Ο αρθρωτός σχεδιασμός επιτρέπει ευελιξία στο σχεδιασμό της διάταξης της εγκατάστασης, προκειμένου να φιλοξενούνται περισσότερες φωτοβολταϊκές μονάδες από τους συμβατικούς trackers στις ίδιες συνθήκες, δήλωσε η Arctech.

Το SkyWings ενσωματώνει μηχανισμό κίνησης πολλών σημείων και ειδικά σχεδιασμένο σωλήνα ροπής – τον κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σωλήνα τριπλής ροπής D, που επιτρέπει την τοποθέτηση σε οριζόντια θέση με υψηλότερη σταθερότητα.

Το ράφι επιτρέπει την τοποθέτηση των μονάδων επίπεδα, γεγονός που αποτρέπει το ράγισμα και την αποκόλληση, ιδιαίτερα σε νεότερες μονάδες μεγάλου μεγέθους. Το SkyWings αρχίζει να έχει προβλήματα μόνο με 22 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που παράγει έως και 2% περισσότερη ενεργειακή απόδοση ετησίως, οδηγώντας σε χαμηλότερο ισοπεδωμένο κόστος ενέργειας.

Το άνοιγμα μπορεί να επεκταθεί κατά 10 μέτρα, κάτι που η εταιρεία είπε ότι μπορεί να μειώσει το κόστος εγκατάστασης έως και 20% και το σύνολο των δαπανών μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής έως και 2%, σε σύγκριση με έργα που χρησιμοποιούν παραδοσιακούς trackers 1P.

Οι trackers ελέγχονται από αλγόριθμους δεύτερης γενιάς που υποστηρίζονται από AI, υπολογίζοντας τη βέλτιστη κλίση σε διάφορες καιρικές συνθήκες και τοπογραφίες. Η Arctech είπε ότι η αποφυγή σκίασης σε πραγματικό χρόνο μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κατά 8%.

Σε περιβάλλοντα ερήμου, ο tracker SkyWing μπορεί να συνδυαστεί με το ρομπότ καθαρισμού της Artech, SkyWe.

Give a Reply

Πληροφορίες Η Arctech κυκλοφορεί solar tracker μονού άξονα - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Η Arctech κυκλοφορεί solar tracker μονού άξονα - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr