Νέα φωτοβολταϊκά πάνελ από την Εσθονία

Νέα φωτοβολταϊκά πάνελ από την Εσθονία

φωτοβολταϊκά πάνελ, ηλιακά πάνελ, τεχνολογία, 2022
φωτοβολταϊκά πάνελ, ηλιακά πάνελ, τεχνολογία, 2022

Η εσθονική startup Solarstone έχει αναπτύξει δύο ηλιακά πάνελ με απόδοση έως και 19,5% και συντελεστή θερμοκρασίας λειτουργίας -0,41% ανά C. Πρόσφατα εξασφάλισε 10 εκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια για την επέκταση των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Η εσθονική startup Solarstone ανακοίνωσε ότι πρόσφατα εξασφάλισε 10 εκατομμύρια ευρώ (10,1 εκατομμύρια δολάρια) στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της. Με αυτά τα κεφάλαια, η Solarstone σκοπεύει να επεκτείνει την κατασκευή ολοκληρωμένων λύσεων ηλιακών φωτοβολταϊκών σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν. Η επένδυση ακολουθεί της 700ης εγκατάστασης ηλιακής στέγης σε οκτώ χώρες.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της με ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά κτίρια (BIPV) αποτελείται κυρίως από τρία προϊόντα. Δύο τύπους ηλιακών πλακιδίων ονομαστικής ισχύος 90 W και 108 W, αντίστοιχα, και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στον τελευταίο όροφο. Χρησιμοποιούμε ηλιακά πάνελ από τους κορυφαίους κατασκευαστές του κόσμου για την ηλιακή οροφή μας. Προσθέτουμε κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία αλουμινίου, που ονομάζεται πλαίσιο Click-On. Που μετατρέπει ένα συμβατικό ηλιακό πάνελ σε αδιάβροχο υλικό, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Solarstone, Silver Aednik. Το αποτέλεσμα είναι μια αισθητικά ευχάριστη ηλιακή οροφή δύο σε ένα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το κιτ Click-On αντιμετωπίζει τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το BIPV. Τα οποία είναι η συμβατότητα, η επεκτασιμότητα και η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Τα πλαίσια Click-On φέρονται να είναι συμβατά με τα προϊόντα των περισσότερων κατασκευαστών ηλιακών πάνελ Tier-1. Τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν επί τόπου και ακόμη και οι πιο περίπλοκες διαμορφώσεις ταράτσας μπορούν να αντιμετωπιστούν με ευκολία, δήλωσε η εταιρεία.

Προδιαγραφές

Ένα από τα δύο ηλιακά πάνελ, το Solarstone 90 W, έχει απόδοση μετατροπής ισχύος 19,5%, τάση ανοιχτού κυκλώματος 11,22 V και ρεύμα βραχυκυκλώματος 9,58 A. Έχει διαστάσεις 1.530 mm x 395 mm x 31 χιλιοστά και βάρος 7 κιλά.

Το πάνελ βασίζεται σε οκτώ κυψέλες διαστάσεων 156 mm x 156 mm και πρισματικό γυαλί 3,2 mm.

Το δεύτερο πάνελ, Solarstone 108 W, έχει μεγαλύτερο μέγεθος 1.824 mm x 389 mm x 22 mm και βάρος 8 kg. Διαθέτει απόδοση 19%, τάση ανοιχτού κυκλώματος 12,9 V και ρεύμα βραχυκυκλώματος 8,39 A.

Και τα δύο ηλιακά πάνελ συνοδεύονται από 10 χρόνια εγγύηση προϊόντος και 25 χρόνια εγγύηση απόδοσης ισχύος. Είναι κατασκευασμένα με περίβλημα IP65 και έχουν συντελεστή θερμοκρασίας λειτουργίας -0,41% ανά C. Η μέγιστη τάση συστήματος και για τα δύο προϊόντα είναι 600 V.

Το σύστημα Solar Roof αποτελείται από τυπικά Φ/Β πάνελ εξοπλισμένα με τεχνολογία Click-on και σύνθετα πάνελ αλουμινίου (ACP). Το μέγεθός του είναι μεταβλητό και είναι κατάλληλο για οικιακές εγκαταστάσεις, χώρους στάθμευσης και προσόψεις, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Σημειώνοντας ότι τα πάνελ μπορούν να εγκατασταθούν είτε σε οριζόντια είτε σε κατακόρυφη διαμόρφωση.

«Αυτή τη στιγμή, τα κεντρικά γραφεία και το εργοστάσιο βρίσκονται στο Viljandi της Εσθονίας», σημείωσε ο Silver. «Ως κατασκευαστική εταιρεία δίνουμε έμφαση στον αυτοματισμό, έναν από τους βασικούς τομείς στους οποίους χρησιμοποιούμε την επένδυση. Η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και η αυτοματοποιήση των γραμμών παραγωγής θα μας προετοιμάσουν για την αυξανόμενη ζήτηση».

Give a Reply

Πληροφορίες Νέα φωτοβολταϊκά πάνελ από την Εσθονία - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr,Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Νέα φωτοβολταϊκά πάνελ από την Εσθονία - Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά Φωτοβολταϊκά-Fotovoltaika.gr